Har du lyst til å bo i eller besøke Tydal?

Klikk for stort bilde Geir Horndalen

Tydal kommune er en fjell- og kraftkommune i Sør-Trøndelag. Kommunen har 770 innbyggere, og ligger 8,5 mil både fra Røros og fra Trondheim lufthavn Værnes.

I tillegg til kommunesenteret Ås har vi grendene (fra nord til sør): Hillmo, Gressli, Aunet, Østby, Lauvøya og Stugudalen.

Levekår:

Tydal har et høyt servicenivå, med gode tilbud innenfor omsorg, helse, skole- og barnehagetilbud. Det gir grunnlag for gode og trygge levekår.

Ås er kommunesenteret og her finner du blant annet: barnehage, barne- og ungdomsskole, bibliotek, kulturskole, sykehjem, legekontor, kulturhus, idrettsanlegg med lysløype, fotballbane, idrettshall, basseng, rulleskiløype og hoppbakke, naturpark og kultursti.

Kultur:

Av kulturtilbud finnes det varierte tilbud både for ung og gammel. På Tydal kommunes facebookside og kalender på hjemmesiden, finner du en oversikt  over hva som skjer i Tydal.

Lokale medier:

Still gjerne radiofrekvensen på Nea Radio eller les lokalavisa Selbyggen, der du finner informasjon om det meste som skjer i kommunen. Og begge de to lokale media har selvsagt hjemmesider og facebooksider.

Arrangement/dugnad:

Tydalingene er kjent for å være gode til å arrangere større arrangement: Vi kan nevne: Tydalsfestivalen, Karolinerspelet og Stugudalen rundt. Det å delta som dugnadshjelp er sosialt og kan hjelpe deg til å bli bedre kjent med sambygdinger, hyttebeboere og andre, samtidig som det gir lag og organisasjoner kjærkommen inntekt.

Boligtomter: Søliåsen boligfelt - et godt utgangspunkt for det gode liv!

Ønsker du å bygge bolig i kommunesentret så finnes det ledige boligtomter i Søliåsen boligfelt. Feltet ligger sentralt til i nærheten av skolen, barnehage og idrettsanlegg. Feltet har åpen og solrik beliggenhet. Søliåsen boligfelt

Fritid/friluftsliv:

Tydal er kjent for praktfull natur med gode muligheter for jakt, fiske og friluftsliv, samt variert tilbud innen idrett og kultur. Vi har de siste årene hatt fokus på å legge til rette for oppretting og merking av stier og løype i hele kommunen. Trondhjem Turistforening har flere turisthytter i bygda, både betjente og selvbetjente tilbud. Turområder i Tydal.

Vil du lese mer om tilbud innenfor friluft, reise- og næringsliv så kan du sjekke ut: www.sylan.no

Interkommunalt samarbeid:

Tydal kommune er en liten kommune men har interkommunalt samarbeid på flere områder i Værnesregionen, slik at vi kan tilby deg gode tjenester. Vi kan nevne: barnevern, regnskap, lønn, ikt, fakturamottak.

Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt med både ansatte og politikere i kommunen. Det kan være mange spørsmål som dukker opp når man er ny på et sted. Henvend deg på rådhuset – vi hjelper deg. Du kan også finne informasjon på vår hjemmeside, ringe 73 81 59 00 og i tillegg bør du selvsagt følge oss på facebook og Instagram.

Som ordfører er jeg stolt av å være tydaling og håper at du vil trives her i bygda!

Jens Arne Kvello

ordfører