AtB tilbyr drosje til bussbillettpris - Tydal kommune

AtB tilbyr drosje til bussbillettpris

AtB tilbyr drosje til bussbillettpris

Mari bor grisgrendt og lovpriser lite kjent AtB-tilbud: – Det er nesten for godt til å være sant, sier Mari Ertsgaard Haug (80).

Bilde av en dame - Klikk for stort bildeMari Ertsgaard Haug Ole fredrik Lambertsen AtB

Det er 200 meter bort til bilveien. Om lag 300 meter til holdeplassen. En skolebuss passerer på morgenen. Og spoler vi en skoledag frem, passerer den på ny. Her bor Mari. Du kan kalle det en utkant. I Trøndelag bor over 120 000 personer på steder som Mari. Mer eller mindre grisgrendt, nær natur og kanskje et rikt mangfold av dyr.

Her vi befinner oss, vandrer i alle fall katten Nøste, hunder, kaniner, høns og geiter tilnærmet fritt. Ja, til og med alpakkaer. Det er fire år siden Mari flyttet hit sammen med ektemannen, for å komme nærmere familie. Til Skatval, en drøy 16 minutter lang kjøretur unna Stjørdal sentrum. – Det er veldig trygt og godt. Vi setter veldig pris på å kunne bo her, sier Mari.

Fra dør til dør

For 80-åringen, som bor i et område med begrenset kollektivtilbud, har AtB Bestill blitt en uunnværlig del av hverdagen. Noe det også er blitt for stadig flere fornøyde brukere, viser en fersk rapport om kundetilfredsheten i AtB.

Taxi som henter noen ved et hvitt hus - Klikk for stort bilde Ole Fredrik Lambertsen AtB

Siden 01. august 2021 har også Tydal kommune hatt et tilbud om bestillingstransport, som en del av det helhetlige mobilitetstilbudet fra AtB. Du bestiller en reise fra A til B, men for prisen av en bussbillett. Bestillingstransporten plukker opp Mari hjemme på gårdsplassen og kjører henne til alt fra spansktimer, frisør, lege, tannlege og andre avtaler. – Tilbudet betyr ganske mye for meg. Det er enkelt å bestille, og bilen kommer alltid til avtalt tid. 

Jeg kan komme meg rundt uten å bruke så mye penger, sier Mari, som ringer AtB kundesenter på 02867 for å bestille turer. Mari kunne også bestilt på nett og i AtB-appen.

Ingen aldersgrense

Mari er glad for at bestillingstransporten er tilgjengelig for alle, uavhengig av alder og funksjonsevne. En vanlig misoppfatning er at kun eldre kan benytte tilbudet, for i Tydal gjelder ordningen for alle.

Faktaboks: Om AtB Bestill for Tydal