Forhåndsstemme Tydal kommune - Tydal kommune

Forhåndsstemme

Forhåndsstemme

Du kan forhåndsstemme fra tirsdag 10. august til og med fredag 10. september i hvilken som helst kommune.

Sted og tid for forhåndsstemmegivning i Tydal kommune

Vi oppfordrer flest mulig til å forhåndsstemme på grunn av koronasituasjonen. Dette for å unngå køer og store folkemengder på valgdagen.

Det er ikke mulig å angre på stemmegivningen. Dersom du forhåndsstemmer kan du ikke stemme på nytt, heller ikke på valgdagen.

Følg smittevernregler og råd

Det er viktig at du følger smittevernregler og råd som gjelder der du bor. Husk å holde avstand og ha god håndhygiene når du stemmer, og ikke dra til stemmelokalet hvis du er syk.

Også velgere som er syke, i isolasjon eller karantene skal få mulighet til å stemme. Ta kontakt med kommunen din for mer informasjon.

Legitimasjon og valgkort

Du må vise legitimasjon når du skal stemme. Legitimasjon kan for eksempel være pass, ID-kort, førerkort eller bankkort med bilde. Legitimasjonen må minst inneholde navn, fødselsdato og bilde. 

I år får du digitalt valgkort. Du trenger ikke valgkortet for å stemme, men det sparer deg for tid dersom du har valgkortet tilgjengelig når du skal stemme. Valgkortet er en bekreftelse på at du har stemmerett, men gjelder ikke som legitimasjon.

Hvor og når kan jeg forhåndsstemme?

Du kan forhåndsstemme fra tirsdag 10. august til og med fredag 10. september i hvilken som helst kommune.

Her finner du informasjon om hvor du kan stemme ved årets stortings- og sametingsvalg (valglokaler.no)