Anbefaling om ny oppfriskningsdose koronavaksine for aldersgruppen 75 år og eldre - Tydal kommune

Anbefaling om ny oppfriskningsdose koronavaksine for aldersgruppen 75 år og eldre

Anbefaling om ny oppfriskningsdose koronavaksine for aldersgruppen 75 år og eldre

På grunn av økende koronasmitte, anbefaler FHI nå oppfriskningsdose koronavaksine til personer i aldersgruppen 75 år og eldre. Dette vil for de fleste være en fjerde dose koronavaksine.

Oppfriskningsdose kan tilbys tidligst 4 måneder etter siste vaksinedose.

Anbefalingen om ny oppfriskningsdose for nevnte målgruppe gjelder uavhengig av om man nylig har gjennomgått infeksjon. Likevel bør tidsintervall fra tilfriskning etter gjennomgått koronainfeksjon til ny oppfriskningsdose, være minimum 3 uker.

I Tydal vil det bli vaksinering ved Tydal helsesenter torsdag 28. juli og torsdag 11. august. Tidspunkt for vaksinering bestilles av hver enkelt hos Tydal legekontor på telefon 73 81 58 40. Ingen vil lenger bli oppringt fra kommunen med tilbud om time. Avtal gjerne time så fort som mulig.

Pårørende til eldre som kan ha utfordringer med å bestille time til vaksinasjon og komme seg til vaksinasjonslokalet selv, oppfordres til å bistå sine med dette.

Hvis noen av ulike årsaker har spesielle utfordringer i forbindelse med vaksinasjonen, gi beskjed til legekontoret når timen bestilles eller til vaksinatørene på vaksinasjonsdagen, så vil vi legge til rette så godt det lar seg gjøre.   

Anbefaler ny oppfriskningsdose koronavaksine for flere grupper - regjeringen.no

Koronavaksine - helsenorge.no