Vet du at batteri er farlig avfall? - Tydal kommune

Vet du at batteri er farlig avfall?

Vet du at batteri er farlig avfall?

Er du en som pleier å kaste gamle batterier i restavfallet? Batterier som kastes i restavfallet kan føre til branner som årlig påfører samfunnet store kostnader.

Har du gamle batterier tar mange dagligvarebutikker i mot de mest vanlige, mens elektronikkbutikker tar i tillegg i mot el-produkter.

Husk at du også kan levere batterier og el-produkter på gjenvinningsstasjon. Er du i tvil om hva som skal hvor, er betjeningen der alltid for å hjelpe deg. 

Disse batteriene og el-produktene skal leveres til gjenvinning

  • Innebygde batterier (litiumbatterier) i blant annet apparater, PC, nettbrett, mobiler, elsykler, el-sparkesykler, leketøy, fjernkontroller og blinkesko.
  • Knappcellebatterier fra blant annet batteridrevne “stearinlys”, bilnøkler og klokker.
  • Vanlige- og oppladbare husholdningsbatterier (AA,AAA,9 V).

Hvordan skal jeg oppbevare brukte batterier hjemme?

Hvis du har en sorteringsbeholder, så kan du benytte den til brukte batterier. Du kan også samle mindre batterier i et syltetøyglass med lokk. Om du i tillegg teiper over polene på batteriene, minsker du risikoen for at batteriene skal ta fyr.  

Les mer om hvordan få et litt sikrere hverdag på nettsidene til sikkerhverdag.no: https://www.sikkerhverdag.no/strom/el-produkter/ikke-kast-batterier-i-restavfallet/