Til ansvarlige for arrangementer som samler folk i Stjørdal, Meråker, Selbu og Tydal

Til ansvarlige for arrangementer som samler folk i Stjørdal, Meråker, Selbu og Tydal

Det er med hjemmel i Smittevernloven satt forbud mot vanlig drift av puber og kaféer. Covid-19-forskriften § 14 sier at serveringssteder hvor det ikke serveres mat, skal holde stengt.

Det er blitt lov til å gjennomføre arrangementer i lokalene til utestedet, for inntil 50 personer hvis det er plass nok. Følgende krav gjelder:

  • Arrangøren må være kjent med regelverket og være ansvarlig for gjennomføringen.
  • Arrangøren skal tilrettelegge for avstand, hygiene og trygg gjennomføring.
  • Billetter eller invitasjoner er avklart før arrangementet åpner.
  • Det er ikke lov til å selge billetter i døren.
  • Arrangøren skal vite hvem som sitter hvor til enhver tid.
  • Dette er tilsvarende et «lukket lag» med bordplan.
  • Det vil ikke være anledning til å holde åpent som et serveringssted etter at «arrangementet» er avsluttet. 
  • Arrangøren bør informere gjestene om hvilke regler som gjelder for arrangementet og hvilke konsekvenser det innebærer hvis disse ikke overholdes av gjestene.
  • Arrangøren blir avkrevd navneliste og bordplan hvis det blir avdekket at en gjest har blitt syk med Covid-19 innen 48 timer etter arrangementet (kommuneoverlegen definerer hvem som må i karantene).

Konsekvenser hvis smittevernreglene ikke viser seg å bli overholdt:

Arrangøren må ta styring ved å:

Beordre personer som forhindrer ansvarlig gjennomføring ut av lokalet eller

Avslutte arrangementet tidligere enn planlagt

Arrangøren kan bli stilt til ansvar for brudd på Covid-19-forskriften

Kontroll av gjennomføringen kan forekomme.

Denne lenken er et hjelpemiddel i vurderingen om arrangement kan gjennomføres

 

Værnesregionen, 15. mai 2020
Leif Edvard Muruvik Vonen
kommuneoverlege