Telia moderniserer mobilnettet - Tydal kommune

Telia moderniserer mobilnettet

I de neste 2 til 3 ukene vil Telia modernisere sitt nett i Tydal kommune.

Telia informerer om

• Telia bygger for tiden ut 5G-nettet vårt i deres kommune. Alle basestasjonene skal oppgraderes med den nyeste 5G-teknologien og enda bedre 4G.
  • moderniseringsarbeidet ble påbegynt i forrige uke, men de fleste basestasjonene skal oppgraderes denne og de 2 neste ukene.
  • når vi oppgraderer en basestasjon til 5G så vil det dessverre medføre noe nedetid på den aktuelle stasjonen, og litt avhengig av hvor folk bor vil man kunne i korte perioder kunne oppleve dårligere dekning enn vanlig, og kanskje også at mobilnettet er helt nede.
  • vi beklager ulempene dette medfører for berørte kunder. Det er samtidig viktig å understreke at vi alltid jobber for å holde nedetiden så kort som mulig.
  • vi oppfordrer kunder som opplever dårligere mobildekning og har tilgang til internett via fastnettet å bruke WiFi Tale på mobilen som en alternativ løsning. Da kan de bruke mobilen som normalt når de er hjemme eller i nærheten av et trådløst nettverk.
  • Telia vil være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett innen 2023, og allerede i dag har tre av fire nordmenn tilgang til 5G fra selskapet.

2 av basestasjonene, de rundt Ås i kartet, skal oppgraderes denne uken og resten av basestasjonene oppgraderes kommende uker.

Kart over Telias basestasjoner - Klikk for stort bildeKart over basestasjoner Telia