Påskeferien 2021 i Tydal kommune - Tydal kommune

Påskeferien 2021 i Tydal kommune

Oppdatert informasjon om påskeferie i Tydal kommune

I Tydal kommune er det nasjonale tiltak som er gjeldende - både anbefalinger og forskriftsfestede regler. Kommunen har per i dag ingen lokal forskrift. Du kan lese om tiltakene her: Nye nasjonale tiltak 25. mars 2021 - helsenorge.no

Vedrørende påskeferien, kan du lese regjeringens anbefalinger her: Dette er anbefalingene for påskeferien - regjeringen.no Disse gjelder også i Tydal kommune.

Regjeringen anbefaler at man unngår unødvendige reiser innenlands i påska. Helseministeren har i tillegg sagt at om du er fra områder som har forhøya tiltak nå, skal du ikke dra på besøk til familie i andre deler av landet. Noen har gode grunner for å reise og da oppfordrer vi til ekstra forsiktighet.

Smittesituasjonen i Norge er ustabil, og tiltakene kan derfor bli endret på kort varsel.

Tydal kommune ønsker å understreke følgende:

• hold to meters avstand der det er mulig, og begrens sosiale kontakter i størst mulig grad.
  • vi anbefaler bruk av munnbind på butikker og alle andre steder der det ikke er mulig å holde to meters avstand.
  • hvis du er i karantene, eller venter på testsvar, vil vi ikke at du drar til Tydal på påskeferie, heller ikke egen hytte.
  • vi anbefaler at du har minst mulig kontakt med andre de siste dagene før reisen til Tydal.
  • kommer du fra en kommune med høyt smittetrykk må du følge de regler som gjelder i din bostedskommune. Du skal alltid følge de reglene som er strengest.
  • om du mottar besøk fra kommuner med høyt smittetrykk, hold dere mest mulig for dere selv og hold avstand til andre.
  • hold deg mest mulig for deg selv/ sammen med din husstand de første 5-7 dagene etter du har kommet tilbake eller har hatt besøk fra områder med høyt smittetrykk.
  • ha lav terskel for å teste deg dersom du har den minste mistanke om at du kan være smittet – pga. lette symptomer eller risikosituasjon.
  • er du på hytta/påskeferie i Tydal og blir syk, vil vi at du reiser hjem. Hvis du blir ringt opp og satt i karantene, vil vi at du drar hjem.

Kontaktinformasjon for testing