Lav terskel for testing - smitte av covid-19 øker i samfunnet - Tydal kommune

Lav terskel for testing - smitte av covid-19 øker i samfunnet

Vi ser at smittetrykket i samfunnet øker, og vil minne om at det er viktig å ha lav terskel for testing.

I Tydal foregår testingen kl. 10.00 på ukedager. Test bestilles på forhånd hos Tydal legekontor i åpningstiden på telefon 73815840. På kveld og helg kan du ta kontakt med Værnesregionen legevakt for vurdering hvis dette ikke kan vente til Tydal legekontor åpner – eller evt. bestill test her: Bestill koronatest - Stjørdal - Stjørdal kommune (stjordal.kommune.no)

Folkehelseinstituttet anbefaler at følgende bør testes:

• alle med symptomer på covid-19, inkludert alle med nyoppstått luftveisinfeksjon
  • alle som er nærkontakt til en person som har covid-19. Testing bør gjøres både i starten av karantenetiden og etter minst syv døgn etter siste nærkontakt
  • ved smitteutbrudd og utvidet testing av andre kontakter
  • alle som får varsel i Smittestopp-appen
  • andre grupper etter vurdering av lege
  • alle som selv mistenker at de er smittet av koronavirus
  • husstandsmedlemmer til person i reisekarantene

Det er i enkelte situasjoner lovfestet at du skal teste deg for koronavirus. Følgende skal derfor testes:

• alle som er i smittekarantene og får symptomer på covid-19
  • alle som ankommer Norge og har vært i røde land eller områder, og ikke er fullvaksinert eller har gjennomgått koronasykdom i løpet av de siste seks månedene