Chatbot

Tydal kommune har fra i dag lagt inn kunstig intelligens (chatbot) på hjemmesiden. Chatboten har fått navnet Tya og er et dataprogram du kan skrive spørsmål til, og få svar fra.

Hvem er Tya?

Tya er en chatbot, altså en chatrobot du kan skrive til på nett. Senere vil Tya også forstå om vi snakker til henne. Ordet chatbot er satt sammen av to ord. «chat», som tyder nettprat og «bot», som i robot. Robot i denne sammenheng er ofte omtalt som kunstig intelligens eller AI (Artificial Intelligence).

Hvor finner vi Tya?

Tya ligger på hjemmesiden til Tydal kommune www.tydal.kommune.no

Hva kan Tya?

Tya er intelligent og prøver å forstå hva du spør om, basert på det vi har lært den, og hvilke data hun har tilgjengelig.

Du kan for eksempel skrive: Kan du hjelpe meg med en faktura? Tya vil ta analyse av spørsmålet ditt. Er hun usikker på hva du mener, vil hun stille ledende spørsmål for å komme frem til rett svar. Gjennom dialog vil hun på denne måten samle nok informasjon til å hjelpe deg. Tya lærer og blir smartere for hver dag.

Dersom chatroboten tolker spørsmålet og finn ut at du kanskje er ute etter et søknadsskjema, vil Tya svare med en lenke til søknadsskjema som kan fylles ut og sendes inn til kommunen direkte.

Hvorfor bruke Tya?

Chatroboten Tya er tilgjengelig hele døgnet. Du kan møte Tya der du er, når du vil. Bare ta opp telefonen, ipaden eller gå inn på pc-en, trykk på  www.tydal.kommune.no  Der dukker Tya opp og er klar til å hjelpe deg.

Vi jobber for å legge til rette for enkle og smarte løsninger for dialog. I Norge er over 90% eier av en smarttelefon. Derfor er kommunen sin mobiltilpassa nettside + Tya en praktisk og tilgjengelig løsning som vi har tro på.

Er det ikke mulig å snakke med folk i kommunen lenger?

Jo, vi er her for deg fra kl. 08.00 - 15.00 fem dager i uka, Tya er kun en ekstrahjelp. En ekstrahjelp som er så glad i jobben sin at hun aldri går hjem. Du kan derfor få hjelp hver eneste dag 24 timer i døgnet.