Navigere opp
Logg på
Hjelp (nytt vindu)
Tydal kommune - Kunngjøringer - Det digitale radioskifte er i gang
Hopp til hovedinnhold

Det digitale radioskifte er i gang

 21. april skal de kommersielle riksdekkende kanalene og enkelte lokalradioer slutte med sendingene sine på FM i Trøndelag og Møre og Romsdal

​Når det digitale radioskiftet er ferdigstilt, vil du kunne lytte til riksdekkende kanaler via DAB-nettet, nettradio og apper på mobil eller tv.

Mange lokalradioer vil fortsatt sende på FM også etter 2017. Med unntak av Radio Norge og P4, som sendes på DAB (uten pluss), sendes nå alle riksdekkende kanaler på DAB+.


Er du klar?
De fleste DAB+-radioer kan ta inn sendinger på DAB (uten pluss) og FM. Hvis du allerede har en DAB+-radio, anbefaler vi deg å oppdatere kanallisten med jevne mellomrom for å fange opp tekniske oppdateringer og nye kanaltilbud. Dette gjør du ved først å trekke ut antennen og gjennomføre kanalsøket «scan», «full scan», «rescan» eller liknende. Dersom du ikke finner denne funksjonen, råder vi deg til å lese bruksanvisningen og eventuelt kontakte forhandler.

Hvis du skal skaffe deg digitalradioutstyr til hjemmet, hytta eller bilen, er det greit å være forberedt på at etterspørselen av apparater og monteringstjenester kan øke rundt slukkedatoene.

Det er lurt å huske på er at en god antenne og riktig montering av denne, kan være avgjørende for at du får en god lytteropplevelse. Det finnes mange ulike løsninger på markedet, så ta kontakt med forhandlere og monteringsverksteder når du skal velge. Husk at gamle radioer som du ikke ønsker å beholde, kan leveres til gjenvinning hos alle radio-forhandlere og på returstasjoner.
 
Trenger du for mer informasjon?
På nettsiden www.medietilsynet.no/digitalradio har vi mye informasjon om det digitale radioskiftet.
 
Du kan også sende spørsmål til digitalradio@medietilsynet.no.
 
 
 

Informasjon publisert om digitalt radioskifte den 1. februar:

Informasjonsplakat BOKM Digital radio erstatter FM i 2017.pdfInformasjonsplakat BOKM Digital radio erstatter FM i 2017.pdf

Slukkeplan.jpgSlukkeplan.jpg

Behov for mer informasjon?
Mer informasjon om det digitale radioskiftet og fullstendig slukkeplan finner du på www.medietilsynet.no/digitalradio . Du kan også sende spørsmål til digitalradio@medietilsynet.no.
 
Fra FM til digital radio
11. januar 2017 starter avviklingen av FM-nettet for riksdekkende radiosendinger i Nordland. Utover året følger resten av landet etter, og før utløpet av 2017 vil all riksdekkende radio i Norge være heldigital. I Trøndelag avvikles FM-nettet for NRK 8. februar. P4, Radio Norge og lokalradioer som ikke fortsetter på FM, avvikles 21. april.
 
Når det digitale radioskiftet er ferdigstilt, vil du kunne lytte til riksdekkende kanaler via DAB-nettet, nettradio, apper på mobil eller tv. Mange lokalradioer vil fortsatt sende på FM også etter 2017. Med unntak av Radio Norge og P4 vil alle riksdekkende kanaler som sendes på DAB (uten pluss) flyttes over på DAB+ i 2017. De fleste DAB+-radioer kan ta inn sendinger på DAB og FM.
Oppdater kanallisten 11. januar
Natt til 11. januar vil det både komme nye kanaler og det gjøres endringer i sendernettene. Blant annet vil alle NRKs kanaler sendes i DAB+ når disse endringene er gjort. Ikke alle DAB+-radioer fanger opp endringer automatisk. Derfor vil vi anbefale deg å oppdatere kanallisten i DAB+-radioene dine 11. januar, uansett hvor i landet du bor.
 
Bakgrunn:
Stortinget har bestemt at radio i Norge skal digitaliseres. I 2017 blir derfor riksdekkende radio heldigital. Medietilsynet har fått i oppdrag å informere befolkningen om det digitale radioskiftet.
Oppdatert: 18.04.2017 13:27

 
Tydal Kommune
7590 Tydal. Telefon: 73815900. E-post: postmottak@tydal.kommune.no Org.nr: 864983472. Følg oss på Facebook Facebook
Åpningstider: 08.00 - 15.30 | Nettstedskart
Tydal Kommune
7590 Tydal. Telefon: 73815900. E-post: postmottak@tydal.kommune.no Org.nr: 864983472. Følg oss på Facebook Facebook